UPS (kesintisiz güç kaynağı) nasıl çalışır?

Ups kesintisiz güç kaynakları günlük hayatta en büyük kurtarıcı olarak karşımıza çıkıyor. Kesintisiz güç kaynakları bir akü desteği ile çalışır. Kullanıcılara zaman kazandıran güç kaynakları büyük kayıpların önüne geçer. Şebeke kesintisinde voltaj belli bir limitin altına ya da üstüne çıktığında güç kaynakları devreye girer. Ufak çapta şebekeler ups güç kaynağı ile koruma altına alınmış olur. Güç kaynakları jeneratör değildir. Elektrik kesintisi anında kişiye zaman kazandırır. Düşük ve yüksek voltajlarda sistemi korur. 

UPS Kesintisiz Güç Kaynaği Çalışma Prensibi 

Ups güç kaynağının en önemli parçası akü kısmıdır. Kesinti anında aküden gelen enerji ile sistem devreye girer. Kesinti veya voltaj gelişi sırasında yaşanan dalgalanma UPS temel çalışmasında çok önemlidir.  UPS sistemi içinde bulundurduğu aküyü şarj ederek kesinti anında kullanılacak enerjiyi sağlar. Bu enerjiyi şebekeden gelen gerilim doğrultusunda depolar. 

UPS Güç Kaynakları Neden Kullanılır?

Bilgisayarınızda üzerinde saatlerce çalıştığınız bir çalışmayı basit bir elektrik kesintisinden sonra kaybedebilirsiniz. Güç kaynağı elektrik kesintisinde devreye girerek çalışmalarınızı kurtarmanız için size zaman kazandırır. Elektrik kesintisinde kullandığınız elektronik araçlar çalışmaya devam eder. Bu sürede siz gerekli önlem ve tedbirleri alarak bu cihazların bozulmasını önlemiş olursunuz. 

UPS Kesintisiz Güç Kaynağı Ne İşe Yarar?

Elektrik sorunları nedeniyle veri kaybını en aza indirmek için kullanılan sistemlere güç kaynağı denir. Ups güç kaynakları kolay kullanılabilen bir cihaz olduğu için çok sık tercih edilmektedir. Aniden ortaya çıkan elektrik kesintilerinde akü sistemi devreye girerek kayıpların önüne geçer. Güç kaynakları kullanıcılara yüksek verim sağlar. Voltaj yükselmesi ya da düşmesi durumunda elektronik cihazların zarar görmesini önler. 

UPS (Kesintisiz Güç Kaynağı) Nasıl Çalışır?

UPS veya KGK olarak bilinen, kesintisiz güç kaynakları jeneratör değildir. Elektriklerin aniden kesilmesi durumunda verilerini yedeklemesi için kullanıcılara zaman kazandıran bir sistemdir. Güç kaynağı enerjisini akülerden alır. Kesinti sonrası aküler devreye girer. Çalışmakta olan bilgisayar, televizyon gibi elektrik cihazları çalışmaya devam eder. Çalışma süresi 5-10 dakika devam eder. Güç kaynağının enerjisi bitince cihazlar kapanır. Bu süre içinde siz de gerekli önlemleri alır, bilgisayarda yaptığınız çalışmaları kaydeder, cihazların fişlerini prizden çekersiniz. Veri kaybı ve cihazların bozulmasını güç kaynağı ile önleyebilirsiniz.  

UPS Güç Kaynakları Nerelerde Kullanılır?

UPS güç kaynakları,  veri kayıplarını önlemek için her ortamda kullanılır. Teknolojik aletlerin bulunduğu her ortamda çok rahat kullanılır. Kısa süreli elektrik kesintilerinde elektrik akımlarının yaşatacağı veri kayıpları güç kaynakları ile önlenebilir. Ups sistemleri elektrikli aletlerin kullanıldığı evlerde, iş yerlerinde, ofislerde, fabrikalarda ve işletmelerde kullanılır. Ups güç kaynağı kullanım yerlerine göre farklı büyüklükte ve özellikte üretilmiştir.
WhatsApp